Les 4: Bewust Leven Naar Je Kernwaarden

Pfieuw! Wat heb jij de afgelopen weken, maanden veel werk verzet! Je kent nu je kernwaarden. Je kent nu ook je kernovertuigingen. Je hebt je omgeving ook onlangs deelgenoot gemaakt van jouw zelf-inzicht, zelf-reflectie proces. Daar heb je reacties van ontvangen die je anders nooit met die woorden zou horen. Wat een mooi cadeau! Vind je niet?

Je bent nu aan het einde gekomen van dit programma en aan het begin van wezenlijke veranderingen in je leven en werk. Je bent aan dit programma begonnen omdat jij je zelf beter wilt leren kennen, wilt weten waar je voor staat, waar je door gestuurd wordt om vervolgens anders te kunnen sturen in je leven en werk. Fetitelijk betekent dat andere keuzes maken.

Zo heb ik klanten zien switchen van baan, assertief worden, bewuste keuzes maken in hun relatie, met overtuiging horen vertellen waar ze voor staan, meer in control zijn, veel meer rust en helderheid ervaren.

Nu één van de laatste stappen. Gebruik onderstaande worksheets om in kaart te brengen waar je iets moet veranderen om je leven meer in lijn te brengen met jouw waarden. Waarom? Om de onrust, frustratie, twijfels, vragen,… te neutraliseren en, om bewuste keuzes te maken. Om een leven te leiden dat past bij wie jij bent. Om jezelf te bevrijden van verwachtingen die jij jezelf oplegt of laat opleggen. Om uit de omlijnde box te stappen die je bewust of onbewust voor jezelf hebt gecreëerd. Vrij te zijn om te worden wie je écht bent en een authentiek leven te leiden. 

Praktisch:

Download eerst je worksheets.
Kies belangrijke onderdelen van je leven, zoals: werk, gezin, huis, financien, gezondheid, famile, vriendschap, interesses, opleiding, religie, levensovertuiging, hobby’s….

Verdeel de taart in je worksheet (wheel of life) in de onderdelen die je wilt aanpakken.
Geef ieder onderdeel een cijfer van 1 tot 10.
1: dit deel gaat héél slecht en moet dus nodig veranderen.
10: dit deel gaat uitstekend en dat wil ik zo houden.

Prioriteer welk onderdeel het belangrijkste is om daar als eerste mee aan de slag te gaan. Ga niet alle onderdelen overhoop halen. Pak dit stapsgewijs aan.
Als je een relatie hebt maak dan je partner deelgenoot van jouw plannen/stappen.
Vraag dan ook om hulp, hoe lastig je dat ook vindt. 
Als je kinderen hebt overweeg dan ook, afhankelijk van wat je aan wilt pakken, en, de leeftijd van je kinderen, om ze te vertellen wat je in je leven wilt gaan veranderen. Wees daar open in.

Leg de onderdelen die je wilt aanpakken langs de lat van jouw kernwaarden.
Ga zelf na waar het wringt, wat er niet goed gaat, of niet goed voelt, of voor innerlijk conflict zorgt…

Gebruik de changelist worksheet om per aspect uit te schrijven wat er niet goed gaat en wat er veranderd moet worden. Zie het voorbeeld hieronder.

  • Maak concreet welke dilemma’s/problemen/conflicten er zijn;
  • Maak concreet welke acties nodig zijn;
  • Wie jou daarin kan ondersteunen;
  • Welke termijn realistisch is;
  • Wat het resultaat is.

Je kan deze worksheets uitprinten en met de hand invullen.
Je kan natuurlijk ook je eigen schrift gebruiken.
Ik wens je moed, commitment en wijsheid toe.

VOORBEELD CHANGELIST 1

VOORBEELD CHANGELIST 2

VOORBEELD WHEEL OF LIFE

Dit onderdeel is het onderdeel waarin jij op eigen kracht, praktisch en gecommitteerd met jouw veranderingen aan de slag moet gaan. Je gaat nu een mooie, mindful en magische fase in!  Een fase die in het begin onwennig zal voelen. Want je gaat steeds beter naar jezelf luisteren en focussen op je eigen keuzes.

Daarom bied ik jou een commitment call aan.

Wanneer jij jouw worksheets heb ingevuld en ergens weerstand voelt, twijfelt…wat dan ook, app mij en we plannen een call.  Zo kan ik je nog een boost geven om je eigen kompas te gaan volgen.

Wees trots op jezelf en ik hoor binnenkort van jou!

Tot gauw!

Waheeda

DOWNLOAD JE WORKSHEETS

error: Content is protected !!
× Vragen?